Musikken til All Shook Up Broadway

   

 

 

 

 

 

 

 

Tryk på foto og nyd musikken fra Broadways All Shook Up med masser af rockende Elvis musik - Yeah !

 Forestillingen i Thorning er med dansk tale, men sangene synges på originalsproget. 

Historien om sangen All Shook Up

Ifølge wikipedia er der flere udgaver af hvordan sangen er blevet til: 

1.  Otis Blackwell skrev sangen på kontorerne for Shalimar Music i 1956 efter at Al Stanton, en af Shalimar ejere, rystede en flaske Pepsi på et tidspunkt, og foreslog ham at skrive en sang baseret på sætningen ”All Shook Up” (alt rystes op). 

2.  Ifølge Peter Guralnick har sangen en anden oprindelse. I hans bog "Last Train To Memphis", skrev han, at Elvis tænkte at "All Shook Up" var en god sætning for et omkvæd. 

3.  Elvis sagde selv, under et interview den 28. oktober 1957: "Jeg har aldrig selv haft en idé til en sang. Måske en én gang. Jeg gik i seng en nat, drømte, og vågnede med tanken All Shook Up. Ringede straks til en ven og fortalte ham om det, og da det blev morgen havde han skrevet en ny sang, "All Shook Up."

Skuespiller David Hess, med kunstnernavn David Hill, var den første til at indspille sangen, og udgav den et par uger før Elvis på Aladdin Records, med titlen "Jeg All Shook Up". 

Vicki Young indspillede en anden sang med samme titel, "(jeg er) All Shook Up", på Capitol Records med Big Dave og hans orkester, skrevet af Bill Bellman og Hal Blaine i 1956.

Den 12. januar 1957 indspillede Elvis Presley sangen på Radio Recorders i Hollywood. Sangen blev udgivet på single, og blev Elvis Presleys første sang, der kom på BBC´s liste over singler, og blev der i syv uger. Pladen blev solgt i mere end to millioner eksemplarer, og sangen blev kåret som årets bedste sang i 1957. 

Kilde: https://en.wikipedia.org/wiki/All_Shook_Up