Fælles friluftskulturarena i 2014

Ny Friluftsarena i 2014









 

Thorningegnens Friluftsspil fejrede sit 25 års jubilæum med indvielse af et nyt publikumsområde, og glæder sig til fremover at byde velkommen til et Friluftsteater i helt nye omgivelser. Friluftsspillets gæster ledes gennem en ny indgangsportal og ned på publikumspladsen, omgivet af salgsboder, borde, stole og parasoller. Fra dette område ledes publikum videre gennem endnu en portal og ned i det egentlige teater, hvor omgivelserne med de store egetræer og de nye publikumspladser forstærker den intime stemning, der i forvejen har været omkring scenen.
Se fotos af scenen og sceneområdet fra 2014- klik her.

Christian Have indviede friluftskulturarenaen på premieredagen den 7. juni 2014 i forbindelse med Friluftsspillets 25 års jubilæumsreception i Thorning Forsamlingshus. Christian Have var inspirator for, at andre foreninger kan benytte områdets nye faciliteter til nye friluftsaktiviteter.

Nedenfor ses lidt fra "tegne- og byggeperioden".

De 23. maj 2014 var det nye indgangsparti på plads.
Friluftsspillerne er i fuld gang med at indrette billetsalg og kiosk inde i huset.

2014-05-23_Nyt_indgangsparti

Rejsegilde 22. januar 2014 hos Erhvervscenter Midtjylland.
Scenebyggerholdet har i vinter arbejdet på, at bygge det nye indgangsparti.

Indgangsparti

Med projektet vil Thorningegnens Friluftsspil forny indretning og faciliteter på skuespilpladsen, der i kraft af den centrale placering ved forsamlingshus og i de smukke omgivelser i form af egeskoven, giver mange muligheder for at udvide udbuddet af friluftsevents i Thorning.

Det er et ønske, at etablering af de nye servicefaciliteter vil danne grundlag for såvel en fremtidssikring af musical-opsætninger af høj kvalitet, som udvikling af nye kulturtilbud i en fælles friluftsarena for alle Thorningegnens friluftsevents.

2012-08-21evaluering_plads_nye_ideerFormand Erling Prang fortæller
funktionslederne lidt om
fremtidsplanerne for sceneområdet.

 

Udvalget består af:

 

Inger-Marie Thomsen, tovholder
Erling Prang
Steen Lyngsø
Henrik Nøhr
Christian Funch
John Nielsen
Gert Kristensen.

Se TV indslag fra www.tvmidtvest.dk - Kanalen den 26/9 2012 - udsendelsen "Mød kommunen: Silkeborg" - ca. 10 min inde i udsendelsen.

PA278866

ØKONOMI  
Projektet forventes at koste i alt ca. 300.000 kr., der forventes finansieret således:

128.000 kr. fra LAG Silkeborg
128.000 kr. fra Silkeborg byråd
40.000 kr. fra frivillig arbejdskraft
herefter er projektet er fuld finansieret.


LAG tilskud

Desværre sagde Naturerhvervsstyrelsen nej til LAG Silkeborgs indstilling om tilskud.
Heldigvis trådte Silkeborg Kommune til og gav et ekstra tilskud mod tilbagebetaling, hvis Friluftsspillet får ret i deres klage over afgørelsen.

Fra to bygninger på hver side af portalen sælges billetter, drikkevarer og mad.

Til erstatning for den nuværende publikumstrailer laves en indgangsportal til publikumsområdet, også med en bygning på hver side, hvor der bliver plads til lyd- og lysfolk samt et overdækket område med publikumsstole til 50-60 personer.

 

Skitseforslag_indgang_kioskomrdet_lille

Imellem de to portaler forventes en åben plads med borde, stole og parasoller, og måske en eller anden aktivitet for børn.

Det er tanken, at portaler og bygninger skal kunne flyttes og pakkes ned, så det kan bruges til andre udendørsaktiviteter i Thorning.

Vi har haft god hjælp fra folk, som ikke ellers har været involveret i friluftsspillet. Martin Andreasen, Thorning
har fremstillet en målfast tegning af pladsen fra indgangsparti til scenekant. Finn Trangbæk, Kjellerup har
udarbejdet et oplæg til, hvordan pladsen kan forbedres, så den bliver mere indbydende for publikum. Finn
har yderligere deltaget i en drøftelse af mulighederne.

Målet er at fastholde og videreudvikle den intime stemning, som vi i forvejen synes at have omkring scenen.
Ved at erstatte den slidte tilskuertrailer med en ny afgrænsning af publikumsområdet, godt hjulpet på vej af de
store egetræer, håber vi at kunne præsentere publikum for et stemningsfyldt rum, hvor magien fra forestillingen
kan sprede sig til store som små teatergængere.

Se fotos fra scenen
Indgangspartiet males rødt

Indgangsportal_2010
Indgangsparti på en solskinsdag før 2014



Publikumstrailer_2011_publikum Publikumstrailer og stole før 2014