fbpx

Askepop Rolleliste

Rollebeskrivelse


Spillealder betyder at det er cirka den alder, som rollen skal have. Det betyder altså ikke at du som aktør skal have den alder. Hvis du er 16 og ligner en på over 20, kan du sagtens være heldig at få en rolle med en spillealder på 20+ og omvendt er du ældre end 25 skal du heller ikke holde dig tilbage på at søge en rolle med en yngre spillealder end din egen.

Mille
Spillealder 20-30 år
Mille er en ung pige, der drømme om at blive musicalstjerne.
Hun bor alene med sin mor.
Rollen har mange replikker, sang og dans

Topper
Spillealder 20-30 år
Topper er en kæk charmør, han er altid rap i replikken og sætter ikke sit lys under en skæppe.
Topper er ung fe og for at blive engel skal han bestå sin engleeksamen, men det er ikke helt så let som han får det til at lyde.
Der er højt tempo og du skal have en god timing.
Rollen har mange replikker, sang og dans.

Johnny/Frederik
Spillealder 20-30 år
Johnny er kendt skuespiller, han er teatres darling. Men i virkeligheden hedder han Frederik og drømmer om at kunne få lov at være sig selv, uden folk tænker på ham som en filmflødebolle.
Rollen har mange replikker og sang.

Viola
Spillealder 20-30år
Viola er Milles kusine. Hun drømmer ligesom Mille om at blive skuespiller, men modsat Mille mangler Moster og Viola ikke penge til at forfølge drømmen. Hun er forkælet, snobbet og utrolig bange for Mille skal stjæle hendes muligheder som skuespiller.
Rollen har en del replikker og en sang. Sangen Viola synger er ikke skønsang og skal være overdramatiseret.

Mor
Spillealder 40+
Rollen som mor er en rigtig morrolle. Hun er alene med Mille og gør alt for sin datter. Hun er blid og god, og ønsker Mille alt det bedste i livet.
Der er en del replikker, sang og lidt dans

Moster
Spillealder 40+
Moster er Mors modsætning. Hun er ondskabsfuld og gør alt for at Mor og Mille ikke skal lykkes i livet.
Hun er velhavende, hvilket hun heller ikke lægger skjul på. På samme måde som mor, har Moster meget fokus på sin datter, og gør alt for Viola er bedre og får bedre muligheder for succes end Mille.

Puk og Pepperoni
Puk og Pepperoni er noget nær himlens mest kiksede, men også mest elskværdige engle.
De sendes ned på jorden for at holde øje med Topper. Der er masser af humor og varme i de to roller.
Rollerne indeholder begge replikker, sang og dans

Direktør Volle
Spillealder: 40+
Sur og gnaven direktør på teatret/filmstudiet. Han søger med lys og lygte efter Johnnys modspiller til forestillingen Askepop.

Pierre Godard
Er instruktør på teatret. Han forsøger at jonglere mellem skuespilleren Johnny der savner indhold i livet og søger efter sin store kærlighed Mille – og så den sure direktør der vil se resultater.

St. Peter og Gabriel
Spillealder: 40+

Et umage par, der taget imod alle nytilkommende i himlen. Det er også de to herrer der står for Toppers engleeksamen. Rollerne har en del replikker og sang, men ikke mindst en god mængde humor.

Thorning Friluftsspil

Thorning Friluftsspil er kendetegnende på flere punkter. Et godt socialt samvær vægtes højt, samtidigt med den målrettede indsats for at lave en kvalitetsforestilling.