Friluftsspillet har hele tiden fokus på at fastholde og udvikle kvaliteten af forestillingerne. Ambitionerne er store for at servicere publikum på bedste vis og levere en seværdig forestilling. Siden 2006 er kvaliteten højnet med professionel instruktør, koreograf, kapelmester og korledere, og vi modtager fine og rosende anmeldelser fra publikum og pressen. 

Tryk på navnene og du finder flere oplysninger om hver person.

 

Christina de Laurent

Instruktør Christina de Laurent, Herning har altid brændt for teater og musical – først i amatørteaterforening SPLYF, i Herning, og i dag arbejder hun med teater og musical på fuld tid.

Christina er uddannet folkeskolelærer, og siden 2015 har hun blandt andet undervist på musical og teaterlinjen hos Dansk Talentakademi i Holstebro.

Hun har arbejdet som skuespiller og som instruktørassistent hos MCH Musical i Herning. Derudover har hun arbejdet mange flere steder med forskellige opgaver på og udenfor scenen.

Kapelmester Kim Berg
Kapelmester Flemming Berg, Silkeborg underviser i musik på Den Kreative Skole i Silkeborg, og arbejder desuden som komponist. 

Flemming har været kapelmester i Thorning Friluftsspil siden 2008.

Flemming har lavet en del musik. F.eks. musik til flere filmprojekter, som Hundeliv, Et liv, Konkyliesamleren og Udbrud. Hør hans filmmusik her.

Flemming kommer oprindeligt fra Herning, og mødte korlederne Hanna og Aage Christiansen første gang, da han gik på HF i Ikast. På et tidligt tidspunkt i sin musikalske karriere spillede han sammen med Hanna i musicalen ’My fair lady’ i Herning, og mødet med Aage og Hanna skubbede til hans karrierevalg med musik.


Scenograf Lena Pedersen

Lena Petersen Scenograf Thorning friluftspil 2020

Scenograf Lena Petersen 

 

Korledere Hanna og Aage Christiansen

Hanna og Aage Christensen, Ikast begyndte som korledere i Thorning med Vinden i Piletræerne i 2015. De havde gennem årene hørt meget positivt om Friluftsspillet, og havde ofte tænkt på at det kunne være sjovt at deltage, da de synes, at det er spændende at arbejde med mennesker på den måde. De var derfor hurtige til at sige ja til opgaven, da de blev spurgt. 


De er pensionerede gymnasielærere, og har begge undervist i 
42 år på Ikast-Brande Gymnasium. Her de har sat mindst 46 forestillinger, mest musicals, op. Med skolens kor har de lavet mange koncerter i Ikast og omegn.

Hanna og Aage har stået for den musikalske ledelse af Herning Kongrescenters musicalopsætninger i 11 år, og lidt på skift har de været dirigenter for Hedekoret i Herning i 24 år. 

De har ledet koret 
Den Totale Decadence gennem mange år. Det er et 80 mands stort blandet kor. Men dem har de lavet et hav af koncerter, nogle regulære forestillinger og kabareter. Hver år har de siden 1995 været med til at arrangere den velkendte årlige talentkonkurrence "Unge Sangere"  ved påsketid i Ikast. 

Aage har siddet i brugergruppen for 
kulturhuset "Bakkehuset", og i mange år har de begge siddet i arbejdsgruppen i KMF 336 (Klassisk Musik Festival i 14 dage, dvs. 336 timer). 

Læs Friluftsspillets 
presseartikel af 29. oktober 2014 eller Ikast Avis´s presseartikel af 24/1 2018.