fbpx

Billetsalget går over al forventning

”Så nu har han lavet en skarnsstreg igen” bemærker tjenestepigen Line, spillet af Lærke Insa Grue, Herning, lettere opgivende. Hvad har Emil nu lavet? Svaret kan man blive klogere på ved selvsyn, når Thorning Friluftsspil har premiere d. 5 juni på ”Emil fra Lønneberg”. Det er første gang i Danmark, at stykket om Emil og alle beboerne på gården Katholt skal opføres udendørs. Scenen under de store gamle egetræer er omdannet til et idyllisk smålandsk bondemiljø for 100 år siden.

Skarnsknægten Emil spilles for fuld udblæsning af den lokale Vilads Christensen. Han er som født til rollen: en god og glad lyshåret dreng, der tænker med hjertet og handler spontant – nogen gange for spontant. Af andre lokale er Ejvind Nielsen og Bodil Lyngsøe, som henholdsvis den agtværdige provst og den sippede ”fru Petrell”. Begge synes at være i deres rette element og udfylder rollerne på fremragende vis med hver deres temperament. De mange års erfaring i skuespil hos begge lader sig ikke fornægte.

Joan Heerwagen, Bording er ganske erfaren med skuespil og dertil hørende stemmeføring. Rollen som Tyttebær-Maja, der ofte kommer til Katholt og giver en hjælpende hånd med, spiller hun så overbevisende, at hårene på armene rejser sig over alle de grumme historier om både spøgelser og sygdomme.

Billetsalget går over al forventning. En sprællevende begivenhed som teater er ganske givet et stort hit efter mange timers stirren på diverse telefon-, I-pad- og PCskærme. Af Coronahensyn blev man tilrådet kun at sælge 400 stk. billetter pr forestilling, selvom den udendørs teatersal kan rumme langt flere tilskuere.

På grund af den store efterspørgsel har bestyrelsen nu besluttet at hæve antallet af udbudte billetter til 450, så man inklusive de mange frivillige hjælpere fortsat kan holde sig inden for de tilladte 500 personer. Det er dog vigtigt for bestyrelsen for Thorning Friluftsspil, at publikum fortsat kan føle sig tryg og nyde løjerne på scenen i fulde drag.  Amatørteater med professionel ledelse, når det er bedst.

Thorning Friluftsspil

Thorning Friluftsspil er kendetegnende på flere punkter. Et godt socialt samvær vægtes højt, samtidigt med den målrettede indsats for at lave en kvalitetsforestilling.