fbpx

Emil Fra Lønneberg

The show must go on”… 

Optimismen blomster i den grad hos os i bestyrelsen. Ikke nok med at dagenes længde tiltager; men vi er også i den heldige situation, at der er blevet fundet et super godt hold af entusiastiske skuespillere med den lokale Villads Henry Christensen som Emil til årets skuespil ”Emil fra Lønneberg”.

Den kreative ledelse sprudler også af energi. Instruktør Christina de Laurent har sat gang i læseprøverne – ganske vist digitalt foreløbigt. Scenograf Sarah Sandgaard er i fuld sving med at udtænkte en ukonventionel scenemodel, da det er første gang stykket opføres udendørs. Alle håber – ganske som statsministeren i sin Nytårstale – forventningsfuldt på, at vendepunktet for Corona-situationen bliver lige efter Påske. Da er det nemlig vigtigt, at skuespillerne kan mødes og øve deres færdigheder og at scenebyggeholdet kan komme i gang med at fabrikere scenen.

Hovedpersonen skarnsknægten Emil – en lille vild og stædig krabat med et hjerte af guld – skal spilles af den 11 årige Villads Henry Christensen fra 5. klasse på Thorning skole. Villads er allerede en erfaren herre udi skuespil og sang. Som tidligere elev på den kreative skole i Silkeborg og som ræv og rumpenisse i Ronja Røverdatter i 2019 har han før stået foran et stort publikum. Sangtalentet får han til fulde vist i Thorning Kirkekor. Han er desuden en ivrig håndboldspiller i HT 87.

Villads Henry Christensen- Emil
Villads Henry Christensen – Emil

Holdet er som tidligere en skøn blanding mellem øvede såvel som uerfarne, unge såvel som ældre og lokale såvel som ”udenbys”. Fælles for alle er, at de er meget dedikerede til opgaven og glæder sig enormt til at give publikum den helt store oplevelse. Af lokale kan ses Bodil Lyngsøe – helt indlysende i rollen som den stramtandede fru Petrell og stykkets nestor Ejvind Nielsen som den ærværdige og respektable provst. Af de tidligere interessante og bemærkelsesværdige medvirkende er Joan Heerwagen som Tyttebær-Maja og John Dybkjær som Anton, Emils far. Se alle skuespillere her

Thorning Friluftsspil

Thorning Friluftsspil er kendetegnende på flere punkter. Et godt socialt samvær vægtes højt, samtidigt med den målrettede indsats for at lave en kvalitetsforestilling.