Audition til Emil fra Lønneberg
- opføres syv gange i perioden 5.–13. juni 2021 på Friluftsscenen i Thorning

TF Emil 1200x400 px

Audition

Audition afholdes på Thorning Skole, Møllevej 7, Thorning, 8620 Kjellerup. Lørdag 24/10 og søndag den 1. november kl. 10-17 - Parkering og indgang via Hovedindgangen (tæt på Børnehuset)

Vi holdt informationsmøde tirsdag den 15/9 2020, hvor instruktør Christina de Laurent fortalte lidt om forestillingen.

Vi overholder gældende regler for Covid 19 til audition med god afstand, afspritning og udluftning mv. 

Tilmelding til Audition

Download Audition materiale

Tilmelding

Der skal bruges både voksne og børn og der er ingen aldersbegrænsning, men lige nu mangler vi især VOKSNE. Så har man en lille skuespiller i sig, og har man lyst til at stå på de skrå brædder, skal man endelig tilmelde sig. Den professionelle kreative ledelse vil tage godt imod godt imod alle og lærer gerne fra sig.

Desuden vil man hurtigt mærke det fantastiske sammenhold, som er så kendetegnende for Friluftsspillet. Alle løfter entusiastisk i samlet flok for at kunne præsentere endnu en seværdig forestilling.

Hør instruktøren fortælle om forestillingen og og om audition.

Tilmelder du dig først dagen før, så ring eller send en mail til kontaktpersonerne, da det så ikke længere er muligt at tilmelde sig online. 


Se Bodil og Nete på YouTube


Kontaktpersoner:

Hvem søger vi?

Der bliver ca. 20 aktører på scenen, heraf mindst 4 børn. Blandt andet Emil, Ida, Alfred, Line, Anton, Alma, Tyttebærmaja m.fl. Flere ensembleroller har replikker, mens andre ingen har. Du klikker på linket ud for den ønskede rolle og downloader det relevante materiale. Til nogle af rollerne kan du gå til audition med flere sange – måske blot synge et uddrag af sangene. Ønsker du alene at være en del af ensemblet, så skal du synge en sang, men ikke fremføre nogen replik.

Prøveplan

Vis / gem prøveplan

Det er vigtigt at du kan komme til alle forestillingerne, og vil prioritere prøverne. Kor øves mandag aften (gælder også backstage kor), mens skuespil mest øves i weekends. For at undgå spildtid for den enkelte, vil instruktøren løbende revidere prøveplanerne, så kun relevante personer skal møde op.

Forestillingen

Hvem kender ikke Astrid Lindgrens festlige klassiker Emil fra Lønneberg – skarnsknægten over alle skarnsknægte - med et hjerte af guld. Forestillingen indeholder forskellige små historier om Emil og suppeterrinen, Ida i flagstangen, Line med tandpine osv.

Forestillingen indeholder forskellige små historier. Blandt andet Emil og suppeterrinen, Ida i flagstangen, Line med tandpine osv.

Sådan foregår audition

Kom lidt før din tildelte tid. Vi sørger for en hyggelig stemning og der vil være mulighed for stemmeopvarmning, hvis du ønsker det. Af hensyn til covid19 restriktioner vil vi gerne, at du tager hjem, når du er færdig med audition. Når du møder vil der ske følgende:

  1. Du bliver skrevet op med navn og kontaktoplysninger.

  2.  Der bliver taget to fotos af dig (portræt og hel figur) til brug for instruktørens videre arbejde

  3. En af sydamerne vil tage mål af dig til kostumer .

  4.  Du kommer alene ind til instruktørpanelet, hvor du synger en sang og fremsiger nogle replikker. Du får hjælp af en anden person, der fremsiger modreplikkerne.

  5.  Du kommer ind til en danseprøve sammen med andre deltagere. Der indøves lette dansetrin.

Du finder link til noder, sangtekster og replikker under rollelisten. Ønsker du en større rolle må du gerne lære replikken udenad, så du får mulighed for at agere mere frit.

Ønsker du en ensemblerolle skal du kun synge en sang og ikke fremsige replikker. Fortæl fra starten, at du ønsker en ensemblerolle. Du må gerne kunne sangtekst og dialog udenad, men det er ikke et krav. Tag blot teksten med. Hvis du ikke har mulighed for at lære den valgte sang, er du velkommen til at synge max. to vers af en selvvalgt sang. HUSK at medbringe noder til pianisten. Sangen skal gerne være i samme stilart, og må meget gerne vise dit stemmepotentiale – dramatisk og/eller sangteknisk. Der tages hensyn til de gældende covid19 restriktioner med afstand mv.

Du kan forvente svar, så snart hele holdet er sat. Det afhænger derfor af, om der skal arrangeres flere auditions. Vi håber at kunne give besked senest til nytår.

Roller:

Spillealder betyder at det er cirka den alder, som rollen skal have. Det betyder altså ikke at du som aktør skal have den alder. Hvis du er 16 og ligner en på over 20, kan du sagtens være heldig at få en rolle med en spillealder på 20+ og omvendt er du ældre end 25 skal du heller ikke holde dig tilbage på at søge en rolle med en yngre spillealder end din egen.

Emil
Spillealder 10 år
Emil er Lønnebergs skarnsknægt.
Han er en lille vild og stædig krabat.
Rollen har mange replikker, sang og dans.
Ida
Spillealder 7 år
Ida er Emils søde og artige lillesøster.
Rollen har replikker, sang og dans.
Anton
Spillealder 35+
Anton er Emils far.
Rollen har mange replikker, sang og dans.
Alma
Spillealder 35+
Alma er Emils mor.
Rollen har mange replikker, sang og dans

.
Line
Spillealder 20+
Line er tjenestepige på gården, hvor Emil bor.
Rollen har mange replikker, sang og dans.
Alfred
Spillealder 20+.
Alfred er karl på gården, hvor Emil bor.
Rollen har mange replikker, sang og dans.
Tyttebær-Maja
Spillealder +50.
Tyttebær-Maja er en ældre kvinde fra byen, som hjælper til på gården når der er brug for ekstra hjælp.
Rollen har replikker og indgår i dans.
Ensemble roller med replik
Der er forskellige ensembleroller i forestillingen. Både store og små roller.
Blandt andre doktoren, Kommandusen, provsten, Frk. Lola, politi og røvere.
Der er både roller med og uden replikker, dans og alle rollerne synger med i fællessangene on/off stage.
Børne ensemble
Der er også ensembleroller til børn. De har ikke nogen selvstændige replikker, men medvirker i fællessange, flere scener og dans.

Download Audition Materiale: 

Sange pdf og lyd:

Replikker

Audition tilmedling