fbpx

Flaget er hejst på ”Katholt” – klar til at modtage gæster.

Så er der musical i børnehøjde med sus og ballade, når Emil drøner over scenen tæt fulgt af sin højtråbende far Anton: ”EEEEEEEMIL….”. Thorning Friluftsspil har fra d. 5. – 13.juni ”Emil fra Lønneberg” på programmet. Friluftsscenen er på skønneste vis omdannet til et smålandsk bondemiljø, hvor luften emmer af atmosfære og stemningen er sat til fest og ballade.

Lige nu øves de mange finesser og den flotte koreografi igen og igen – og lige en ekstra gang igen. Det hele styres med fast og kyndig hånd af instruktør Christina de Laurent og hjælpeinstruktør Julie Nielsen. Timing er kodeordet.

Hovedrollerne som skarnsknægten Emil og lillesøsteren Ida spilles af henholdsvis Villads Christensen fra 5. kl. på Thorning skole og Emily Ramsdahl fra 2. kl. på Kornmod Realskole. De to kække børn sprudler af energi og supplerer hinanden særdeles godt.

Emils iltre far Anton spilles af John Dybkjær på overbevisende vis. For familien Dybkjær i Ans er det en livsstil at spille teater. De elsker at være med og involverer gerne hele familien. Mor Ida spiller ”Lola – den skæggede dame” samt står for koordination og tilretning af kostumer med passende tilbehør. Det bliver gjort meget systematisk og særdeles inddragende med billeder af de enkelte skuespillere påført kommentarer. Datteren Alvilda spiller ”Siri Petterson” og indimellem har hun og søsteren Smilla gang i nål og tråd for at rette kostumer til.

Stine Hansen Skovby, Silkeborg spiller på fremragende vis mor Alma – den altid tilgivende og kærlige; trods Emils mange skarnsstreger og påfund.

Dynes Skovkjær og sønnen Karl-Bertil, Bjerring spiller henholdsvis Lægen i Mariannelund/ Hr Petterson og Mikael Petterson. Gitte Rechnagel Nielsen og sønnen Sander, Rødkærsbro har rollerne som Fru Petterson og Jürgen Petterson. Begge er gode eksempler på, hvordan man som forælder sammen med sit barn kan få fælles oplevelser og tilbringe mange sjove timer i hinandens selskab; endda på en konstruktiv og lærende måde.

Michael Sørensen, Skive, der spiller ”Bulten”, elsker at være med til at spille teater. Det dejlige nærværende sammenhold blandt alle deltagere udløser en masse sjov og grin – en rigtig god afslapningsøvelse fra det af og til krævende job som socialpædagog.

Instruktør Christina de Laurent, Herning debuterede med stor succes i Thorning Friluftsspil i 2019 med forestillingen ”Ronja Røverdatter”. Hun har altid brændt for teater og musical. Først som barn i amatørteaterforeningen Splyf, i Herning, siden som projektleder/ instruktør og formand i samme forening. Som voksen blev fritidsinteressen til Christinas levevej. I dag er hun underviser og koordinator på Dansk TalentAkademi i Holstebro og freelancer; men har også arbejdet som instruktørassistent i MCH og Team Teatret i Herning.

Alle de dejlige og velkendte sange i stykket er indøvet af musikkoryfæerne Hannah og Aage Christiansen, Ikast. I deres erhvervsaktive liv som gymnasielærere på Ikast-Brande Gymnasium nåede de at sætte 46 forestillinger op og lave et utal af koncerter med skolens kor. Begge har stået for den musikalske ledelse af MCH´s musicalopsætninger i 11 år, været dirigenter for Hedekoret i Herning i 24 år, ledet koret Den Totale Dekadence gennem mange år, været med til at arrangere den årlige talentkonkurrence “Unge Sangere” i Ikast samt sidder i arbejdsgruppen i KMF 336. Siden 2015 har Hannah og Aage været afholdte korledere i Thorning Friluftsspil. I år har det været en lidt speciel opgave p gr af de mange Corona-restriktioner. Af samme grund er backstagekoret fravalgt i år.

De sidste flotte dekorationer på husene bliver sirligt udført af den maleruddannede Norbert Lange, Skelhøje. Hans sikre hånd sammen med den formidable evne til at lege med farver fuldender indtrykket af kulissen – alt får et virkelighedstro skær.

Glæd jer til et par timers god og sjov underholdning, hvor fantasi og fakta, det tidsbundne og det tidløse i fortællingerne om Emil fra Lønneberg blandes på smukkeste og allerkæreste måde. De 23 skuespillere, dansere og sangere formår sammen med det veloplagte 4 mands live-orkester under kapelmester Flemming Bergs ledelse at fastholde den gemytlige stemning gennem hele forestillingen.

Amatørteater med professionel ledelse når det er bedst.

Pressemeddelelse uge 21.

Thorning Friluftsspil

Thorning Friluftsspil er kendetegnende på flere punkter. Et godt socialt samvær vægtes højt, samtidigt med den målrettede indsats for at lave en kvalitetsforestilling.