fbpx

Friluftsspillet fik Kulturpris 2012

kulturpris_2012_002Så lykkedes det. Thorningegnens Friluftsspil fik tildelt Silkeborg Kommunes Kulturpris 2012.
Lørdag aften var der spænding i Thorningegnens Friluftsspil, idet de var en af de tre der i ugen forud var nomineret til at modtage Silkeborg kommunes kulturpris for 2012. I modsætning til sidste år, hvor Friluftsspillet også var nomineret til kulturprisen, lykkedes det denne gang.

Efter pausen, i en fremragende flot og stemningsfuld nytårskoncert lørdag aften i Jysk Musik og Teaterhus i Silkeborg, blev de tre nominerede, Jonas Risvig fra Silkeborg, firkløversamarbejdet i Vrads og Thorningegnens Friluftsspil, præsenteret. Da formanden for Kultur og Fritidsudvalget Steen Vindum, på ægte grammy vis åbnede kuverten med prismodtagerens navn, stod der foreningen Thorningegnens Friluftsspil. Formand Erling Prang og næstformand Gert Kristensen modtog herefter kulturprisen på scenen.

Efter modtagelse af prisen takkede Erling Prang på vegne af Thorningegnens Friluftsspil, og sagde bl.a. at man er meget glad, stolt og beæret over at modtage denne kulturpris. Det er et stort skulderklap til alle dem der hvert år står på scenen, men i særdeleshed en anerkendelse til de ca. 150 frivillige, der år efter år møder op og udfører et kæmpe stykke arbejde med de mange praktiske opgaver der skal udføres i forbindelse med opsætning af en musical i Thorning.

Det er også en anerkendelse til alle de firmaer der stiller materiel til rådighed og på forskellig vis medvirker som sponsorer. For uden en praktisk og kontant støtte fra sponsorerne, ville det ikke være muligt at lave friluftsspil i Thorning.

Det var Silkeborg Kulturråd der havde indstillet Thorningegnens Friluftsspil til at modtage kulturprisen. I Friluftsspillet er vi meget stolte over at kulturrådet har fået øje på vores tradition med opsætning af musicals. I den flotte indstilling begrunder kulturrådet bl.a. deres indstilling med følgende begrundelse:

  • Et fantastisk engagement og sammenhold, omkring deres årlige musical-produktion.
  • Det er betegnende, at Thorningegnens Friluftsspil veksler mellem deciderede børneforestillinger, og muntre, populære voksenforestillinger.
  • Professionalismen har fået sit indtog i spillene, idet man engagerer kyndige instruktører, til meget stor gavn for den faglige kvalitet hos aktørerne på scenen, og til glæde for publikum.
  • Bag scenen findes alle de, der i det usynlige får forestillingerne til at fungere. Endnu et særkende for foreningen bag friluftsspillene er, at man danner et godt klima for godt nabokendskab og lokale aktiviteter.

Ved en sammenkomst efter prisuddelingen fremhævede kulturchef i Silkeborg Kommune Freddie Davidsen, at et af kendetegnende ved Thorningegnens friluftsspil bl.a. er at man involverer både børn, unge og voksne på voksne præmisser, men på en ligeværdig facon der giver den enkelte mulighed for udvikling, læring og dannelse.

Beskeden om modtagelse af kulturprisen blev naturligvis modtaget med begejstring blandt deltagerne i Friluftsspillet, og kommer samtidig med at forberedelserne og opsætning af dette års musical ”VI MALER BYEN RØD” nu for alvor går i gang.


Presseartikel af 13. januar 2013 – Erling Prang

Thorning Friluftsspil

Thorning Friluftsspil er kendetegnende på flere punkter. Et godt socialt samvær vægtes højt, samtidigt med den målrettede indsats for at lave en kvalitetsforestilling.