Grease opføres syv gange i perioden 2. – 10. juni 2018

Friluftsscenen i Thorning

Ny Audition torsdag d. 24. januar 2018 kl. 18:30

Thorning Friluftsspil har nu afholdt flere auditions med rigtigt mange gode bud til næste års forestilling Grease, der spiller 2. – 10. juni 2018, og mange af rollerne er lagt fast, MEN vi mangler 3 mænd. Nemlig en cool Danny, en kæk Sonny eller en sjov Roger.

Flere har tilmeldt sig NY AUDITION onsdag den 24. januar kl. 18.30 
på Den Kreative Skole, Bindslevs Plads 7, 8600 Silkeborg

Længere nede kan du læse om rollerne, øveplan, hvordan audition foregår og meget mere. Du er også velkommen til at kontakte instruktør Mathilde Østergaard på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ringe til tlf. 2465 3291.

Husk at tilmelde dig HER

Kontaktpersoner:
  • Formand: Stefan Mäkinen – 2099 1619 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • Instruktør: Mathilde Østergaard – 2465 3291 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Øveplan

Det er vigtigt at du kan komme til alle forestillingerne, og vil prioritere øve gangene. Der udfærdiges løbende detaljerede prøveplaner, hvor alle måske ikke behøver komme hver gang. Det skulle gerne undgå spildtid for den enkelte.

Øveplan Grease kan læses her.

Sådan foregår audition

Kom i god tid og Friluftsspillet vil forsøge at gøre det hyggeligt at vente på, at det bliver din tur.
Når du møder bliver du skrevet op med navn og kontaktoplysninger, og der bliver taget to fotos af dig (portræt og hel figur) til brug for instruktørens videre arbejde. Der tages mål til kostumer. Dans foregår i hold, hvor man indøver lette dansetrin sammen. Efterfølgende synger man alene en sang og siger en replik for instruktørerne. Du får hjælp af en anden person, der fremsiger modreplikkerne.

Du skal fremføre en replik. Du finder replikkerne under hver rolle på rollelisten.
Ønsker du en større rolle må du gerne lære replikken udenad, så du får mulighed for at agere mere frit. Ønsker du en rolle i ensemblet behøver du ikke at kunne replikken udenad - fortæl fra starten, at du ønsker en rolle i ensemblet.

Du skal fremføre én sang. Du må gerne kunne teksten udenad, men det er ikke et krav. Tag blot teksten med. Hvis du ikke har mulighed for at lære sangen, som vi har valgt er du velkommen til at synge max. to vers af en selvvalgt sang. HUSK at medbringe noder til pianisten. Sangen skal gerne være i samme stilart, og må meget gerne vise dit stemmepotentiale – dramatisk og/eller sangteknisk.

Du kan forvente svar, så snart hele holdet er sat, så det afhænger af, om der skal arrangeres flere auditions. Men vi håber, at kunne give besked senest til nytår.

Få et par glimt fra første audition på Grease.

Transport til Thorning

Thorning Skole ligger midt i Thorning by – drej ad Møllevej ved Spar købmanden. Vi sørger for skilte til audition.

Kommer du i bil fra Spar Købmanden er der en P-plads 50 m oppe ad Møllevej. Skolen på venstre hånd og P-pladsen skråt overfor på højre hånd.

Transport til Thorning
Det er vanskeligt at rejse til Thorning med offentlig transport, hvorfor vi vil hjælpe med at arrangere samkørsel med andre skuespillere, hvis ikke du selv kører i bil.

· Skolebus Rute 801 og 802 Kjellerup-Thorning - stå af ved skolen.
På skolefridage betjenes ruten med teletaxa 801 - Tlf: 87 40 83 00 bestilles senest en timer før. Tlf. er åben 7-20.

· Bus Rute 717 eller 926X Viborg-Vejle - stå af ved Thorning Landevej. Gå ½ km ind i byen og drej til højre ad Møllevej ved Spar Købmanden.

· Tog til Engesvang eller Viborg. Tag bus mellem Viborg-Vejle til Thorning Landevej. Gå ½ km ind i byen og drej til højre ad Møllevej ved Spar Købmanden.

Lidt om Friluftsspillet

Hvert år i juni siden 1989 har Thorning Friluftsspil opsat en musical på den smukke udendørs scene midt i Thorning, som ligger i Silkeborg Kommune - mellem Viborg og Silkeborg. 585 siddepladser pr. forestilling.

Vi er en velfungerende forening, med kompetente funktionsledere, som sørger for optimale forhold for både skuespillere og publikum. Hvert år er der ca. 160 frivillige på og omkring scenen. Vi mener selv, at vi er ”Danmarks hyggeligste friluftsspil”, og gør meget ud af at servicere såvel de aktive, som vores publikum. Vi vægter det sociale samvær højt.

Tilmelding

Er du fyldt 16 år på premieredatoen 2/6 2018, og har du lyst til at prøve kræfter med musicalgenren, så tilmeld dig straks til ny audition.

Tilmelder du dig først på dagen, så ring eller send en mail til kontaktpersonerne, så de ved besked.

Tilmelding til audition her. Se bort fra, at datoer og sted er forkerte på tilmeldingsskemaet. 

Hvem søger vi

Rollebeskrivelser, monologer/dialoger og sangtekster/-noder finder du HER

Du klikker på linket ud for den enkelte rolle og downloader det relevante materiale. Til nogle af rollerne er det muligt at gå til audition med flere sange - Det kræves ikke at du synger alle sangene men du må gerne synge uddrag af flere.

Alle går til audition med både sang og tekst. Hvis ens rolle ikke har tekst, så vælger man selv. Det gælder også ensemblet.

Du kan høre sangene fra filmen her.

Forestillingen

Grease er en musical af Jim Jacobs og Warren Casey. Musicalen blev opført første gang 14. februar 1972. Musicalen blev verdenskendt i forbindelse med filmatiseringen af samme navn fra 1978 med John Travolta og Olivia Newton-John.

I Thorning Friluftsspil glæder vi os til at rokke med på alle klassikerne fra Grease. Det er virkelig en forestilling, som skaber glæde – en forestilling man kommer i godt humør af – og hvor man kan genopleve livet, glæden og energien fra 50’erne. Der var stor interesse, da vi bekendtgjorde på Facebook, at forestillingen i 2018 hedder Grease – og vi glæder os. Vi opfører Grease som amatørforestilling.

Kreativ ledelse

Instruktør Mathilde Østergaard
Instruktørassistent Katrine Dahl Pedersen
Kapelmester Flemming Berg
Korledere Hanna og Aage Christiansen

Friluftsspillet kan tilbyde

Siden 2006 har vi gennemført en delvis professionalisering. Instruktør (og koreograf), kapelmester, korledere og scenograf er alle professionelle. De professionelle ledere er en garanti for et målrettet forløb, hvor der tages hånd om hver enkelt i hele ensemblet, samtidig med at det professionelle overskud giver plads til masser af sjov og hygge.

Som skuespiller får man kompetent støtte af vores professionelle kunstneriske ledelse med instruktør Mathilde Østergaard, kapelmester Flemming Bjerg og korlederne Hanna og Aage Christiansen, og de mange frivillige som opbakning. Der er gode udfordringer til alle, hvad enten man går efter en af de store roller eller har lyst til at prøve musical som ensemble, hvor de vigtigste krav er, at man kan synge rent, lære et par dansetrin og ellers er frisk til at give den fuld gas på en stor scene. Alle bliver en del af det fantastiske fællesskab vi har.

Du er altid velkommen til at synes godt om os på FACEBOOK og på INSTAGRAM.

Vi glæder os til at se dig.

Grease Plakat