Formand Erling Prang og næstformand Gert Kristensen fik prisen overrakt ved nytårskoncerten i Jysk Musik & Teaterhus i Silkeborg lørdag den 12. januar 2013.

Hvert år uddeler Silkeborg Kommune en kulturpris på 5.000 kr. til personer, grupper, foreninger, institutioner eller lignende, der i særlig grad har ydet en indsats for kulturlivet i Silkeborg Kommune eller i særlig grad har gjort kommunen kendt udadtil i kulturelle sammenhænge.

Silkeborg Kulturråd har indstillet Friluftsspillet med følgende anbefalinger:

"Silkeborg Kulturråd indstiller hermed Thorningegnens Friluftsspil til at modtaget Kulturprisen 2012. Igennem mange år har lokalbefolkningen i og omkring Thorning udviklet et fantastisk engagement og sammenhold omkring deres årlige musical-produktion.

Med stor variation og indlevelse i valget af disse musicals er foreningen kommet vidt omkring. Det er betegnende at Thorningsegnes Friluftspil veksler mellem deciderede børneforestillinger og muntre, populære voksenforestillinger.   

I de senere år har professionalismen fået sit indtog i spillene, idet man engagerer kyndige instruktører til meget stor gavn for den faglige kvalitet hos aktørerne på scenen og til glæde for publikum.

Roserne skal ikke alene uddeles til de mange på selve scenen. Bag scenen findes alle de, der i det usynlige får forestillingerne til at fungere. Endnu et særkende for foreningen bag friluftsspillene er, at man danner et godt klima for godt nabokendskab og lokale aktiviteter.

Udover den altoverskyggende sommeraktivitet har Thorningegnens Friluftsspil også mange andre kulturelle aktiviteter på samvittigheden, ja foreningen agerer som hele områdets kulturforsyning.

Alt i alt en enestående forening, der år efter år forsyner og beriger hele den nordlige del af Silkeborg kommune med kulturelle oplevelser.

Det er derfor på det varmeste, at Silkeborg Kulturråd indstiller Thorningegnens Friluftsspil til at modtage Silkeborg Kommunes Kulturpris 2012"

Se Friluftsspillets presseartikel.

Nomineringen blev besluttet af Kultur og fritidsudvalget i Silkeborg Kommune den 8. januar 2013. Se Hjemmeside for Silkeborg Kulturråd.