fbpx

Holdet er sat

Så er Emil fundet……

I disse Corona- tider, hvor der kan være langt mellem lyspunkterne, er der en rigtig god nyhed fra Thorning Friluftsspil. Ovenpå tre vellykkede auditions med mange dygtige skuespil-, danse- og sangtalenter har den kreative ledelse bestående af instruktør Christina de Laurent, koreograf Sarah Rasmussen og kapelmester Flemming Berg nu sat holdet til ”Emil fra Lønneberg”, der næste sommer skal opføres på Friluftsscenen i Thorning. Rollelisten kan ses på thorning.com

Holdet er som tidligere en skøn blanding mellem øvede såvel som uerfarne, unge såvel som ældre og lokale såvel som ”udenbys”. Fælles for alle er, at de er meget dedikerede opgaven og glæder sig enormt til at give publikum den helt store og forkromede oplevelse. Af lokale kan ses Bodil Lyngsøe – helt indlysende i rollen som den stramtandede fru Petrell og stykkets nestor Ejvind Nielsen som den ærværdige og respektable provst.

Af de tidligere interessante og bemærkelsesværdige medvirkende er Joan Heerwagen som Tyttebær-Maja og John Dybkjær som Anton, Emils far.

20201024 Villads Henry ChristensenHovedpersonen skarnsknægten Emil – en lille vild og stædig krabat med et hjerte af guld skal spilles af den lokale Villads Henry Christensen. Villads er 11 år og går i 5. klasse på Thorning skole.

Umiddelbart ser det ud som et godt valg; idet Villads allerede er en erfaren herre udi skuespil og sang. Som tidligere elev på den kreative skole i Silkeborg og som ræv og rumpenisse i Ronja Røverdatter i 2019 har han før stået foran et stort publikum. Sangtalentet får han til fulde vist i Thorning Kirkekor. Han er desuden en ivrig håndboldspiller i HT 87. Det at kunne bevæge sine ben hurtigt og måske med et par cha-cha-cha trin i forsvaret vil helt sikkert være en fordel i danseøvelserne.

Emils lillesøster – den artige Ida spilles af Emily Danielsen Ramsdal fra Silkeborg.

Der bliver musical i børnehøjde med sus og ballade, når Emil drøner over scenen tæt fulgt af sin højtråbende far Anton: ”EEEEEEEMIL….”.

Der spilles på Friluftsteatret i Thorning fra 5. til 13. juni 2021.

Presseartikel af 17. december 2020

Thorning Friluftsspil

Thorning Friluftsspil er kendetegnende på flere punkter. Et godt socialt samvær vægtes højt, samtidigt med den målrettede indsats for at lave en kvalitetsforestilling.