Valg af næste års musical på friluftsscenen i Thorning er faldet på plads..Plakat_officiel

Ved generalforsamlingen i Thorningegnens Friluftsspil d. 14. september, blev sløret løftet for næste års Musical i Thorning. Valget er faldet på musicalen VI MALER BYEN RØD: The Musical.

Der er dømt nostalgi, glimmer, pangfarver, højt hår, skulderpuder, fest, kærlighed, jalousi, masser af dans, besværlige forældre, forelskelse, hemmelige kærester, ungdomsproblemer, nederlag, personlige sejre, sorg og ikke mindst masser af Grand Prix hits,
når Thorningegnens Friluftsspil i 2013 opfører succesmusicalen: VI MALER BYEN RØD: The Musical.

Forestillingen er skrevet af Rasmus Mansachs for Musicalteatret, som hører hjemme på Sjælland. Forestillingen havde premiere i 2010 - og var på daværende tidspunkt den musicalforestilling, som havde flest fans på Facebook!

Anmelderne var vilde med forestillingen og skrev bl.a. Avisen Ekstra-Bladet skrev følgende om forestillingen efterpremieren på originalopsætningen i 2010: ”Det vildeste nostalgi-trip. Der er både drama, kærlighed og især humor. Forestillingen ’Vi Maler Byen Rød’ får det til at rykke i fødder og stemmebånd.”

Avisen B.T. skrev om forestillingen: ”Der er indtil flere gode versioner af MGP-klassikerne. Dialogen er velskrevet. Er du Grand Prix-nørd, risikerer du at blive helt glad i låget ved bekendtskabet med ’Vi Maler Byen Rød’.

Efterfølgende er forestillingen blevet sat op, bl..a. af Nyborg Voldspil med stor succes. Og nu kan Thorningegnens Friluftsspil som de første, præsentere en udendørs opførelse af musicalen.

Kort fortalt handler musicalen om et midaldrende ægtepar. Desværre ligger konen før døden. Hendes mand kæmper ihærdigt for at holde modet oppe hos hende. Bl.a. viser han hende et billedalbum fra dengang de var unge. Sammen genoplevet de deres gymnasietid gennem albummet - og det er den historie, som publikum også får at se på scenen.

Tiden som 3.g'er, med alle de problemer, der opstår i den alder. Forelskelse, problemer med forældre og "hvad skal jeg lave efter skolen" er bare nogle af de problemstillinger, der kommer frem. Alt sammen krydret med 22 af vor tids store danske Grand Prix hits!

Forestillingen indeholder ikke mindre end 30 navngivne roller – samt et ensemble. Så der vil være rigeligt at lave i forestillingen. Intentionen er at lave en forestilling, hvor dans og sang kommer til at spille en vigtig rolle - samtidig med at forestillingen bliver fortalt med den seriøsitet og charme, som manuskriptet ligger op til.

I Thorningegnens Friluftsspil går forberedelserne til infomøde om ”Vi maler Byen rød” i gang, ligesom dato for audition bliver fundet. Alt sammen bliver bekendtgjort gennem pressen og på www.thorning.com Herefter går øveforløbet i gang frem til premieren d. 1. juni 2013. Der spilles 7 forestillinger i perioden 1. – 9. juni 2012.

Thorning den 19/9 2012 - Erling Prang