IMG_2715__DetNyeIndgangsParti_Billetsalg__AU

Thorningegnens Friluftsspil holder rejsegilde i
Erhvervshuset Midtjylland 

Det var med stolthed, at formand Inger-Marie Thomsen den 23. januar
bød velkommen til rejsegilde på det nybyggede indgangsparti, som skal
stå klar til sommerens opsætning af PIPPI, som også bliver nr. 25 i rækken
af succesfulde forestillinger på friluftsscenen bag Thorning Forsamlingshus.


Til rejsegildet var inviteret aktive omkring friluftsspillet, LAG-Silkeborg, Silkeborg Kommune, samt hovedsponsorerne Nordea og Legekæden.

 
Ud over det færdige indgangsparti, som danner facade mod Blichersvej er der planlagt endnu et indgangsparti, som fører ind til selve teateret. Dette er trin 1 i det 3-trins projekt, som LAG-Silkeborg havde indstillet til at modtage tilskud fra NaturErhvervstyrelsens LAG-midler – med yderligere tilskud fra Silkeborg Kommune og NordeaFonden. Foreningen havde oprindeligt søgt tilskud til trin 1, men blev af LAG-Silkeborg opfordret til at udvidede ansøgningen med trin 2 og 3.

Desværre modtog Friluftsspillet i juledagene et afslag fra NaturErhvervstyrelsen om tilskuddet fra EU.

Friluftsspillet har på opfordring klaget over afslaget på EU midler. Et endeligt afslag vil betyde at projektets trin 1 kun gennemføres i reduceret form, idet nye telte til overdækning af en del af tilskuerpladserne kan blive udskudt til et senere år.

Projektet er udviklet af frivillig, ulønnet arbejdskraft, både hvad angår arkitekttegninger, udarbejdelse af ansøgning og opførelse af indgangspartiet, som der netop blev holdt rejsegilde for.

mg_3115__p_lsebord-med-byggeri-bag__au 1

Det var tanken, at bygninger og telte ikke alene skulle kunne bruges af Friluftsspillet, men også af andre foreninger i Thorning til nye friluftsaktiviteter.

På trods af udfordringerne blev rejsegildet en hyggelig aften med taler, pølser, håndbajer og rejsekrans, sådan som det hører sig til.

Per Carlsson, filialdirektør i Nordea Kjellerup, causerede i sin tale over, hvor vigtigt det er med de mange ildsjæle, som hele tiden tager initiativ til nye tiltag. Han påpegede, at det er kendetegnet for ildsjæle, at man ikke bare giver op, når der kommer benspænd, som f.eks. en manglende bevilling.

Uanset om tilskuddet fra EU kommer eller ej vil Friluftsspillet i starten af juni opføre PIPPI med musik af Sebastian. Forestillingen opføres syv gange og er under professionel ledelse i form af instruktør Kim Brandt og kapelmester Flemming Berg, som begge gennem flere år har været stærkt medvirkende til den succes som friluftsspillene i Thorning har opnået.

Presseartikel af 26-1 2014