All Shook upMasser af Elvis musik, unge mennesker og 50’er stil…

I week-enden 19-20/11 blev afholdt audition i Mosaikken i Kjellerup.
37 tilmeldte - spændte og nervøse mennesker deltog og her var mange – både nye og ”gamle” ansigter.

Den nye instruktør, Mathilde Østergaard, havde glædet sig til dagen og til at møde de mange aspiranter og ”teatertosser”. Her blev danset, sunget og sagt replikker fra tidlig morgen til hen på eftermiddagen, og instruktør og kapelmester skal nu til at lægge det store puslespil.

Der blev dog fastlagt endnu en audition, som har været afholdt, når dette blad udkommer - og som forhåbentlig gør det muligt at samle alle brikker.

Kristian Toft Bro fra TV-MidtVest dukkede op, og i en efterfølgende nyhedsudsendelse kunne man følge audition og høre Mathilde fortælle om sine intentioner. Her blev sendt yderligere en opfordring til alle seere om at forsøge at blive en del af forestillingen.

Foreningen afholdt sin generalforsamling den 16/9
To bestyrelsesmedlemmer modtog ikke genvalg, og endnu et bestyrelsesmedlem trak sig på grund af tidmangel. Der blev valgt to nye medlemmer og bestyrelsen har efterfølgende udpeget det sidste medlem, sådan at bestyrelsen igen er fuldtallig.

Bestyrelsesmedlemmerne er herefter:

  • Stefan Mäkinen, Thorning (formand)
  • Inge Østerby, Mausing (næstformand)
  • Lene Bjørklund, Kjellerup (kasserer)
  • Inge Lyngsø, Vium (sekretær)
  • Kristina Nielsen, Thorning
  • Leif Jørgensen, Kjellerup
  • Katrine Dahl Pedersen, Kjellerup (instruktørassistent)
  • Sarah Sandgaard, Sunds
  • Cille Sommer, Engesvang<

Der vil altså være en del forandringer, idet foreningen har fået nyt navn (Thorning Friluftsspil), nyt logo, ny bestyrelsesformand og nyt instruktørteam.


Foreningens medlemmer har taget godt imod alt det nye, men det er ikke nogen hemmelighed, at publikumsinteressen er dalende. Friluftsspillet har givet ret store underskud de sidste to år, og det vil være relevant at kaste et ekstra blik på strukturen i foreningen for at vurdere, om man kan optimere organisationen. Der er rigtig mange lokale frivillige hjælpere foran og bagved scenen, men alligevel er det oplagt at se nærmere på strukturen. 

Man kan spørge:

Har lokalområdets beboere en interesse i, at friluftsspillet:

· skaber et levende miljø? Her sker der noget, Thorning sættes på Danmarkskortet.

· bidrager til opretholdelsen af områdets service? - Omsætning til købmand, Bager og Mads Doss.

· er et fællesskab man kan være stolt af?

Lokalområdets opbakning til Friluftsspillet sker ved køb af billetter. Lokale beboere fungerer som ambassadører. Unge familier flytter til Thorning på grund af friluftsspillet. 

Den nye bestyrelse har taget arbejdstøjet på, og planlægger forestilling 2017.

Der vil søndag eftermiddag den 21/5 2017 blive holdt ”åbent hus” ved scenen. Her inviteres alle Thorning-borgere til at overvære en del af prøven og se nærmere på omgivelserne. Der vil være kaffe på kanden og lidt spiseligt til.

Billetsalget er i gang
Billetter sælges online fra www.thorning.com - Måske en julegaveide??

Der kan yderligere købes billetter på Silkeborg Bibliotek (Kjellerup, Them, Gjern og Silkeborg), og man kan altid købe billetter ved indgange, hvis der er flere ledige pladser. 

Forestillingerne kan ses 3. – 11. juni 2017.

Lokalbladet Blichfang december 2016