Annie Get Your Gun" er den virkelige historie om skarpskytten Annie Oakley, der får succes i Buffalo Bill's Wild West Show.

Her møder hun kærligheden i form af sin konkurrent Frank Butler. Selvfølgelig er der mange besværligheder, der skal overstås, før de får hinanden.

Frank Butler spilles af Martin Dalgaard, der stammer fra Sejs. Mens han var på Ryslinge Teaterhøjskole blev han kontaktet af formanden for Thorningegnens Friluftsspil Inger Marie Thomsen, der var i bekneb med at finde unge mænd til forestillingen. Martin synes, det er spændende og udfordrende at være med i stykket og han kan mærke fremgang for hver øvedag. Han nyder den meget professionelle sangundervisning hos korlederne Hanna og Aage Christiansen og har sandelig også en dygtig lærermester i "Annie" alias Judith Hedager, der er konservatorieuddannet i rytmisk sang.

Teater er hans helt store passion og han har en fremtidsdrøm om at blive skuespilleruddannet. Meget pragmatisk læser han dog datalogi på Aarhus Universitet; men kan slet ikke forestille sig et liv uden musik. Foreløbig har han spillet klassisk teater; men har nu rigtigt fået øjnene op for musical-genren og er blevet ganske bidt af den. Kollegiekammeraterne har den sidste tid måttet lægge øre til hans klangfulde sang – lige fra morgenbadet til langt ud på aftenen. 

Den helt store udfordring i disse dage er at bevæge sig rundt i cowboystøvler. Den stive sål gør at man unægteligt bevæger sig på en helt anden måde end i sneakers med bløde såler.

 

Frederik var med i "Den Eneste Ene" i Jysk Musikteater sidste år. At spille på en friluftsscene er noget ganske andet. Det kræver i hvert fald en varm jakke; men det gode sammenhold og koncentrationen om replikkerne, sangene og dansene gør, at man hurtigt glemmer kulden. Han har en god og vidtspændende rolle og er bestemt ikke bange for nye udfordringer. Privat har han vist det ved at flytte fra hjemegnen Hobro til Silkeborg for at komme i lære som trykker – tidligere typograf.

Helt fra starten gav instruktør Kim Brandt for øvrigt skuespillerne meget frie hænder – blot skulle de sætte sig grundigt ind karakterne i rollen og beskrive relationerne til de andre roller. Frederik synes, det er interessant at skabe sig egen rolle og finde ud af hvor langt en episode kan trækkes uden at blive plat.

"Annie Get Your Gun" spiller på Friluftsscenen i Thorning fra d. 4. – 12. juni.