Annie Get Your Gun

Blichfang foto Annie Oakley
Alle de mange aktive bag Thorningegnens Friluftsspil er i fuld gang med forberedelserne til dette års skuespil "Annie Get Your Gun".

Fra højres ses Judith Hedager som Annie med hendes søskende Laura Smedegaard Marquart, Charlotte Felsted Christiansen og Mads Wurtz.

Irving Berlins elskede Broadwayshow er et af de mest spillede gennem tiderne og sange som "There´s No Business Like Showbusiness" og "Hvordan Får Jeg Ram På En Mand" er kendt af de fleste. Det er den virkelige historie om skarpskytten Annie Oakley, der får succes i Buffalo Bill ´s Wild West Show. Her møder hun kærligheden i form af sin konkurrent Frank Butler. Selvfølgelig er der mange besværligheder, der skal overstås, før de får hinanden; men der også en masse festlig sjov med indianere, gøgl og ikke mindst fantastisk musik. Denne nye opsætning med opfrisket manuskript og nye sange har vundet flere store teaterpriser og er opført med stor succes de senere år på de store musicalscener rundt i hele verden – og snart i Thorning.

Hovedrollen som "Annie Oakley" spilles af Judith Hedager fra Holstebro. Judith er konservatorie-uddannet i rytmisk sang. Hun har en dejlig fyldig og velklingende sangstemme. "Frank Butler" spilles af Martin Dalgaard fra Sejs og "Tommy Keeler" spilles af Frederik Mølgaard fra Silkeborg. Vi kommer til at gense flere af tidligere års skuespillere - lige som en del lokale skuespillere igen vil kunne opleves på scenen.

I år er der desuden etableret et backstagekor med 10 sikre sangere, som sørger for god fylde til sangene.

De tre børneroller som Annies søskende spilles af 10-årige Mads Würtz fra Thorning, 11-årige Laura Smedegaard Marquart fra Hauge og 13-årige Charlotte Felsted Christiansen fra Funder.

Under kyndig ledelse af det professionelle hold med instruktør Kim Brandt, kapelmester Flemming Berg, korlederne Hanna og Aage Christiansen bliver der øvet flittigt og intenst. Der bruges enormt mange timer - skuespil er helt klart en livsstil. Marie, Inge og Rasmus Østerby har udtænkt og kreeret en spændende scene, som det stor scenebyggerteam under ledelse af Steen Lyngsø er travlt beskæftiget med at få klar til første udendørs øvedag d. 7. maj.

Laila Simonsen har som sædvanlig designet nogle flotte kostumer. Jane Madsen er ny leder af syholdet, som ihærdigt med snurrende symaskiner omsætter tegningerne til fysiske gevandter.

Glæd jer - som sædvanlig sætter holdet bag Thorningegnens Friluftsspil en sjov og seværdig forestilling op. Der sættes fokus på alle detaljer – selv vejrguderne er taget i ed.

Det er naturligvis vigtigt at have økonomien i orden. Dejligt at Friluftsspillet har så mange trofaste støtter; bl. a. Silkeborg kommune. Af teatersponsorer er Centerrevision, Kjellerup igen i år på banen og som nye er Frederiks Smede og VVS og DK Foods. Tuborgfondet og Dats har givet tilsagn om økonomisk støtte til PR materialer. Der søges også forskellige fonde og som noget nyt er der indledt et samarbejde med professionel fundraiser. Der afventes - forhåbentligt - positivt svar. Nye interesserede sponsorer er meget velkomne til at kontakte formanden Inger Marie Thomsen på tlf. 40507333.

Susanne Winter, tidl. Winter foto i Kjellerup har påtaget sig at køre rundt til alle Friluftsspillets mange trofaste annoncesponsorer i det flotte program, der udleveres til alle teatergæster.

Billetsalget åbner d 25 april. " Danmarks hyggeligste Friluftsspil" byder igen i år på en sjov, romantisk og festlig forestilling for hele familien i fredskoven bag Thorning Forsamlingshus. Igen i år er der mulighed for at købe pakken Picnic og Friluftsspil. Mads Doss sørger for picnic.

Billetter og pakken Picnic og Friluftsspil købes på nettet www.thorning.com eller billettelefon 61733040. Der er nummererede pladser.

Spilletider:
Lørdag    4. juni kl 14 premiere
Søndag   5. juni kl 14
Tirsdag   7. juni kl 19
Fredag  10. juni kl 20 med stor Wild West fest inden skuespillet
Lørdag  11. juni kl 14 og 19
Søndag 12. juni kl 14.

Presseartikel af 29. marts 2016 til Blichfang