På jagt efter talenter

Kim Brandt fra Infomøde

Instruktør Kim Brandt glæder sig til sin 10. sæson som instruktør for Thorningegnens Friluftsspil.

 

Jagten på at finde de skuespillere, der næste år skal være med i Thorningegnens Friluftsspils opsætning af ”Annie Get Your Gun” er så småt i gang. Og allerede nu er instruktøren i gang med de indledende forberedelser sammen med kapelmester, korledere, scenografer og kostumeholdet for at kunne lave endnu en succesforestilling for friluftsspillet.

”Manuskriptet er læst mange gange. Og forestillingen er allerede ved at tage form inde i hovedet”, siger Kim Brandt. ”Næste opgave er at få besat alle rollerne i forestillingen. Så er vi klar til at komme i gang.”Rollerne skal besættes ved den kommende audition, som friluftsspillet afholder søndag d. 1. november på Thorning Skole. ”Allerede nu er der kommet tilmeldinger ind fra håbefulde mennesker, som gerne vil være med i forestillingen. Men der er stadig plads til mange flere”, siger Kim, mens han bladrer rundt i manuskriptet, som ligger foran ham. ”Ingen roller er besat på forhånd. Så alt er åbent. Vi skal bruge omkring 30 mennesker i forestillingen – både børn og voksne. Og vi håber på et stort fremmøde til vores audition”. Der er altid små sommerfugle i maven, når auditiondagen nærmer sig. Både hos ansøgerne, men også hos panelet, der skal udvælge de heldige. Mens de fleste bekymringer hos ansøgerne går på, om de nu klarer det godt nok, så er det en helt anden bekymring instruktørteamet sidder med. ”For os er bekymringen altid, om vi kan sætte et hold efter audition. Har de helt rigtige personer været der? Jeg er vild med auditiondage”, siger Kim. ”Det er en helt speciel dag, hvor mange følelser er i spil for nogle af ansøgerne. En af mine opgaver sådan en dag, er at tage vare på alle ansøgere, og guide dem så gnidningsfrit igennem deres audition som muligt. Det skal være en god oplevelse at gå til audition. Jeg er glad for hver eneste præstation, jeg ser sådan en dag. Og alle bliver behandlet ens, uanset om det er ”gamle kendinge” eller helt nye ansigter. Og alle, uanset kunnen er mere end velkomne til vores audition. Efterfølgende skal vi så sætte lægge det store puslespil for at sætte det endelige hold. Når det er sat, er det min opgave, sammen med kapelmesteren og korlederne, at få det bedste ud af de skuespillere vi har valgt til opgaven. Det er en stor tillid, som friluftsspillet viser os. Og vi gør hvert år vores bedste for at leve op til tilliden”.

Det er 10. gang at Kim Brandt skal stå i spidsen for Thorningegnens Friluftsspil. Og den kommende forestilling har sin helt egen plads i instruktørens hjerte. ”Annie Get Your Gun” var den første amatørforestilling, jeg medvirkede i tilbage i 1985. Det var en stor oplevelse at stå på en scene og medvirke i så stor en musical. Og jeg tror at det var der, jeg for alvor tabte mit hjerte til teatret. Det store fællesskab, der opstår på et hold, når man laver noget sammen. Det var næsten som at få en ny familie”. Og netop sammenholdet og holdånden er noget Kim Brandt sætter pris på hos Thorningegnens Friluftsspil. ”En af forcerne ved Thorningegnens Friluftsspil er at der plads til alle. Der er altid brug for ekstra hænder til den store opgave det er, at få en forestilling op at stå. Det er jo ikke kun skuespillerne, der arbejder hårdt op til premieren. Der arbejdes på at få syet kostumer, bygget scene, finde sponsorer og meget meget mere. Omkring 150 mennesker er med hvert år, for at sætte en forestilling op. Og langt de fleste bruger deres fritid på arbejdet, uden at få en krone for det. Hvis det ikke er holdånd, så ved jeg ikke, hvad jeg ellers skal kalde det. Der er mange gengangere år efter år. Men heldigvis dukker der hvert år nye ansigter op, som er klar til at tage fat. Det gælder både på og udenfor scenen. De kommer fordi de gerne vil være en del af fællesskabet. Og de tages imod med smil og åbne arme”.

Thorningegnens Friluftsspil afholder audition til ”Annie Get Your Gun” søndag d. 1. november. Har du fået lyst til at læse mere om forestillingen eller friluftsspillet som helhed kan du se meget mere på www.thorning.com. Her kan du også tilmelde dig til den kommende audition.

Presseartikel af 7/10 2015