Sarah Sandgaard med den flotte scenemodelSarah Sandgaard med den flotte scenemodel. Foto: Axel Utoft.

Ganske som Egon Olsen, der altid har EN PLAN, gælder det samme også for den iderige Sarah Sandgaard. Endda en STOR plan; dog ikke for et stort kup; men for en borg - Mattisborgen i ”Ronja Røverdatter”. Hun er for 3. gang i træk ”arkitekten” for kulisserne i Thorning Friluftsspil. På en ”hilse på aften” viste hun den flotte og velgennemtænkte scenemodel - sirligt klippe/klistret i det helt rigtige måleforhold og malet i de påtænkte farver.

Den kreative Sarah er en meget travl dame. Foruden at passe sit daglige job som lærer på Silkeborg Ungdomsskole og som forhenværende bestyrelsesmedlem i Thorning Friluftsspil bruger hun masser af tid på at spille teater. Teatermiljøet er en fantastisk inspirationskilde til scenografien.

Planen for sceneopbygningen er gennemtænkt til mindste detalje. Den skal fungere så sceneskiftene og selve spillet kan fungere gnidningsfrit. Hvad enten næste scene skal foregå hos røverne i Borgen eller i Ronja og Birks hule i skoven, skal skiftet foregå så let og elegant, at publikum dårligt bemærker det. Desuden skal skuespillerne kunne holde fuld koncentration på selve deres ageren. De skal trygt og ubesværet kunne flytte sig rundt. Scenebygningen skal desuden kunne rumme og være skjulested for de mange finurlige væsener: underjordiske, heksefugle, grådværge og rumpenisser.

Musicalen starter med et tordenskrald. Lynet slår ned, og Ronja bliver født. Historien springer 12 år frem, hvor Ronja for alvor er gammel nok til at lære om livets farer. Hun møder den jævnaldrende Birk fra den rivaliserende Borka-røverflok. Med Birk oplever Ronja det eventyrlige i at have en ven. Sammen søger de udfordringer i den vilde og uforudsigelige natur. De to bliver hjertevenner på trods af røverfædrenes modstand. Og Ronja og Birk skal så meget igennem, inden vi får den lykkelige slutning.

Skoven omkring Friluftsspillets scene skaber en autentisk ramme omkring Ronja og Birks eventyr. 40 dygtige børn og voksne vil sammen med et veloplagt liveorkester og backstagekor sørge for en uforglemmelig oplevelse. Der er både små intense scener med få medvirkende og store fællesscener med danse og sange. Der satses på et højt spilletempo og masser af indtryk for både øjne og ører.

”Ronja Røverdatter” opføres 7 gange fra den 1. til 9. juni på Friluftsscenen i Thorning under de gamle egetræer – ”Danmarks hyggeligste Friluftsspil”. Billetsalget er i fuld gang. På nuværende tidspunkt er der solgt tæt ved 600 billetter svarende til én forestilling – se nærmere på www.thorning.com.

Pressemeddelse uge 16.