2016 05 19 foto Korlederne Hanna og Aage Thorningegnens Friluftsspil spiller denne sommer "Annie Get Your Gun". Korledere i år er igen de meget erfarne og dygtige Hanna og Aage Christiansen. Deres mange års virke som lærere på Ikast Gymnasium med store musikalske opsætninger fornægter sig ikke. De forstår at skabe en positiv, sjov og tryg stemning. Det er helt sikkert vigtigt, så alle solister, ensemblet og backstagekoret får lyst til at yde deres bedste.

Den omskrevne version, der spilles i år, har nemlig nogle meget svære passager rent musikalsk. Det er uden tvivl den sværeste opgave man endnu har udfordret sig med i Friluftsspillet. Men der nu også potentiale for noget helt specielt med mange dygtige sangere. Annie og Frank Butler, der spilles af henholdsvis Judith Hedager og Martin Dalgaard har nogle fantastiske klangfulde stemmer. Det store backstagekor, der giver sangene liv og fylde, har flere tidligere aktører i Friluftsspillet med; bl. a. den eminente sanger Christian Holm – hvem husker ham ikke som Farinelli.

2016 05 19 foto 2016 AGYG Promation 00 00 23 13 Still009 au01a"Annie Oakley" alias Judith Hedager er konservatorie-uddannet i rytmisk sang. Til daglig underviser hun på Dansk Talent Akademi i Holstebro. Hun har allerede stor erfaring fra såvel amatør- som halvprofessionelle opsætninger. Dette er dog første gang Judith prøver kræfter med en hovedrolle. "Annie"-rollen er helt perfekt for hende med tilpas kombination af sang og skuespil. Hun beskriver sig selv som ambitiøs og er hele tiden meget bevidst om at lære nyt af de professionelle.

Det er en stor fornøjelse at høre Judith synge, og hun fylder samtidig ganske naturligt rollen som Annie godt ud. Alligevel har hun overhovedet ingen primadonnanykker – hun er en pige med begge ben på jorden og har oven i købet overskud til at kere sig om sine "søskende" i stykket.


AnniDe tre børneroller som Annies søskende spilles af 10-årige Mads Würtz fra Thorning, 12-årige Laura Smedegaard Marquart fra Hauge og 15 årige Charlotte Felsted Christiansen fra Funder.

Mads, der går i 4. klasse på Thorning skole, blev opfordret til at gå til audition af sin spejderleder, som havde et godt øje for Mads´ talent. For ham er det spændende og sjovt at være med på scenen, og han har slet ikke svært ved at lære replikkerne udenad. Med alle de søde mennesker, der er omkring ham på øvedagene, kan han sagtens se sig selv være med i en ny rolle til næste år.

Laura synes også, det er dejligt spille teater. Hanna og Aage lærer hende rigtigt meget og det gør instruktøren Kim Brandt naturligvis også. Hun føler, at hun hele tiden vokser indvendigt og langsomt bliver bygget op til rollen. Men hun har nu også en sund indstilling – bruger selv udtrykket "at sætte sig op på hesten igen". Hendes mormor Lisbet Sonne er for øvrigt med på Kostumeholdet.

De mange timer, der tilbringes sammen, gør, at man hurtigt føler sig som en lille familie, fortæller Charlotte. Man både hjælper hverandre, laver en masse spilopper og joker med hinanden. Inspirationen til at være med fik hun både af sin mor, som har spillet teater på Sjælland og af sin søster, som var Bølle Bob, da den blev spillet på Friluftsscenen i 2012.

"Annie Get Your Gun" - den virkelige historie om skarpskytten Annie Oakley, der får succes i Buffalo Bill ´s Wild West Show med masser af indianere, cirkus og gøgl samt ikke mindst festlig musik, opføres 7 gange fra d. 4. – 12. juni på Friluftsscenen i Thorning.

I år spilles også fredag aften, hvor der inden forestillingen afholdes en stor Wild West fest med masser af aktiviteter og ekstra sjov. Smokin´Guns kommer på besøg i kostumer med attrap-våben. Alle gæster bliver taget med tilbage i tiden i bedste western stil. Forskellige historiske western-effekter udstilles og historierne bag dem fortælles. Der bliver mulighed for at få en tur i prærievogn, kaste med lasso eller prøve en af flere andre aktiviteter, som Thorning Spejderne hjælper med ved afviklingen af.

Presseartikel af 19. maj 2016