Thorning Friluftsspil SminkevognenHåret på de seje piger i Pink Lady kliken er den største udfordring for sminke- og frisørholdet ved Thorning Friluftsspils opsætning af Grease. Leder af holdet - den legendariske Gitte Lyngå anslår, at der skal bruges mindst 20 flasker hårlak til de 7 forestillinger. Vejrliget betyder alt, da lak ikke holder i høj luftfugtighed.

De unge mænd i T- birds gruppen skal lade deres hår klippe i en 50´er agtig stil og der skal masser af pomade i. Parykker bruges ikke og helst ikke farvning af håret.

Gitte, der er med på 12. år, er oplært efter ”learning by doing” metoden. Der sminkes med rigtigt teatersminke, og det er vigtigt, at alle kan tåle det. Hun går meget op i, at der ikke føres bakterier fra den ene skuespiller til den anden; blandt andet påsmøres læbestift med vatpinde. Sminker en skuespiller sig hjemmefra på grund af tidsnød, skal det godkendes af "mor" Gitte, inden vedkommende går på scenen.

Hos skuespillerne er Gitte i høj kurs. Der falder mange roser af for den gode stemning. Gitte og hendes efterhånden faste hold pynter nemlig op med blomster. Tonen er god og løssluppen. Er man uoplagt eller måske lidt småsur, bliver man nurset. Hun forstår at give rum og plads. VUPTI kommer det gode humør igen.

”Grease” opføres 7 gange fra d. 2. – 10. juni på Friluftsscenen i Thorning under de gamle egetræer – ”Danmarks hyggeligste Friluftsspil”. Billetsalget er i gang og priserne er de samme som de tidligere års – se nærmere på www.thorning.com.

Thorning Friluftsspil Sminke 2015 06 14 HVC
Thorning Friluftsspil Pernille Sminke IMG 3246 au01a
Thorning Friluftsspil Sminke

 

Fotos er fra Vinden i Piletræerne i 2015

 

Pressemeddelelse nr. 7. 19. maj 2018