PRESSEMEDDELELSE 10. maj 2012

Rod i skoven

Så er scenen indtaget, til årets forestilling i Thorningegnens Friluftsspil. Roden Bølle-Bob og alle de andre, begyndte lørdag d. 5. maj, at øve på selve scenen.

Det gør det hele meget mere håndgribeligt. Nu er det bare lige-om-lidt. Det er det her, det hele handler om for skuespillerne. At komme op på den scene, og give alt hvad de har i sig. Og det gør de! Der bliver fremført replikker med en indlevelse så stor, at man næsten glemmer, at der ikke er noget publikum. Der bliver danset og sunget, med både krop og sjæl. Om og om igen.S7001308

For der er hele tiden noget, der kan blive bedre. Så er der et par dansetrin der driller.

Eller nogle ord i sangteksten, der hele tiden smutter ved siden af. – Vi tager den lige én gang mere, siger Louise Hummelgaard, der er instruktørassistent, og som denne lørdag leder slagets gang på scenen. Og der er ingen sure miner nogen steder. Alle klør på. Om og om igen. De beder endda selv om det. De øver med stor ildhu og entusiasme. Der må ikke være fejl. Godt nok er de alle amatører, men de er meget professionelle i deres måde at gribe det an på. De får det til at se legende let ud. Selvom det er virkelig hårdt arbejde.

Der er også tid til en hurtig spisepause, for at få en bid mad, og et krus varm te. Det er nemlig bidende koldt denne lørdag, selvom det er i maj måned, med en høj blå himmel over de lysegrønne trætoppe.

Og med det samme maden er slugt, er de klar igen. De springer op på scenen, så snart Louise siger at pausen er forbi. Og straks genlyder skoven atter af replikker, glade grin og de velkendte sange. Det er umuligt at sidde helt stille, når skoven genlyder af glad musik og skønne stemmer.