Pressemeddelelse af 29. oktober 2014 

Fotofradentotaledekadence.dk Det musikalske ægtepar fra Ikast Gymnasium skal være korledere hos Thorningegnens Friluftsspil, der til sommer opfører London-musicalen ’Vinden i piletræerne’.

Hanna og Aage Christiansen, der begge har undervist i 40 år på Ikast Gymnasium og sat 45 musicalforestillinger op, har sagt ja til en ny udfordring, nemlig som korledere i Thorningegnens Friluftsspil, hvor de sammen med instruktør Kim Brandt og kapelmester Flemming Berg udgør den kunstneriske ledelse til næste års forestilling ’Vinden i piletræerne’.

 

- Vi har sagt ja til denne opgave, da vi gennem årene har hørt meget positivt om Friluftsspillet i Thorning. Vi synes, at det er spændende at arbejde med mennesker på den måde. Vi har før talt om, at når vi kunne afse tiden, ville vi prøve, om det var muligt at komme i forbindelse med dem, og blev derfor glade, da de kontaktede os. Vi kender jo i forvejen nogle af nøglepersonerne i projektet, fortæller ægteparret.

Kapelmester Flemming Berg kommer oprindelig fra Herning, og har på et tidligt tidspunkt i sin musikalske karriere spillet sammen med Hanna i musicalen ’My fair lady’ i Herning, Flemming havde også Aage og Hanna til musik på HF, og mødet med ægteparret skubbede til hans karrierevalg. Flemming Berg underviser i musik på Den Kreative Skole i Silkeborg og arbejder desuden som komponist.

Kim Brandt, der blandt andet er kendt som skuespiller fra musicals i Herning Kongrescenter og John Mogensen-cabareten på Østergårds Hotel, har instrueret Thorning Friluftsspil siden 2007. Han mødte første gang Hanna og Aage, da han medvirkede i ”Grease” i Herning i 1998. Efterfølgende har de arbejdet sammen på flere af de forestillinger i Herning Kongrescenter, hvor Hanna og Aage stod for musikken.

Det er ellers ikke fordi Hanna og Aage Christiansen mangler noget at rive i. Hanna underviser stadig på gymnasiet, og parret er på 27. år ledere for det 80 mand store kor ”Den Totale Dekadence”. Desuden arrangerer de hvert år talentkonkurrencen ”Unge Sangere” og sidder i arbejdsgruppen for den klassiske musikfestival KMF 336.

Hanna og Aage stod i 11 år for den musikalske ledelse af Herning Kongrescenters musicalforestillinger, og har desuden på skift været dirigenter for Hedekoret i Herning i 24 år.

- Det er virkelig et par kapaciteter, og vi er glade for, at Hanna og Aage har sagt ja til at skabe en fantastisk forestilling sammen med Kim Brandt og Flemming Berg, selv om de har så meget at lave. I forvejen havde vi et stærkt hold, der nu bliver styrket af Hannas og Aages store erfaring, siger formanden for Thorningegnens Friluftsspil, Inger-Marie Thomsen.

For interesserede, der ønsker at hjælpe eller medvirke i næste års musical, er der informationsmøde 4. november og audition 30. november. Der er tilmelding og flere informationer om foreningen og forestillingen på www.thorning.com .