Pressemeddelelse den 12. juni 2012

Musicalen ”Bølle Bob” blev en succes i Thorning
2012-06-13_Alle_samlet_hos_Blom

2.500 tilskuere trodsende vejrguderne, og så musicalen Bølle Bob på friluftsscenen i Thorning.
Forfatteren til ”Bølle Bob” Gunnar Geertsen var begejstret over forestillingen.

Fra d. 2. – 10. juni 2012 opførte Thorningegnens friluftsspil musicalen ”Bølle Bob”. Musicalen er skrevet af forfatteren Gunnar Geertsen.

Med undtagelse af ganske få af skuespillerne, var det en meget ung skuespillerstab der stod på scenen. Instruktøren Kim Brandt havde formået at få det optimale ud af de unge mennesker. Han havde fremelsket en karakter til hver eneste rolle i Bølle Bob. De unge, som det hele handler om, forstod at give den enkelte rolle sin egen karakter, så de fremstod som de meget forskellige individer som unge jo nu en gang gør. De voksnes karakterer blev spillet som forfatteren havde tænkt dem, nemlig en lille smule karikeret og komiske, som teenagere opfatter de voksne.

Sangene og musikken var arrangeret og indstuderet af Flemming Høgild Berg fra Silkeborg. Han stod også i spidsen for musikken under forestillingerne med sin nyfortolkning af sangene.

Forfatteren Gunnar Geertsen og hans kone Gitte Geertsen overværede den sidste forestilling søndag. Han var meget begejstret for denne udgave af Bølle Bob, og gav efterfølgende udtryk for sin begejstring over forestillingen. Han gav sig tid til at snakke med de unge skuespillere efter forestillingen, og sagde bl.a. da han takkede for en forrygende forestilling: Jeg bevæger meget i den professionelle showverden, ikke mindst i revyerne. Det er jo meningsløst at sammenligne, men en forestilling som jeres kan altså noget, de store ikke kan. Sådan et stærkt hold unge spillere kan give os et livsbekræftende spark, som minder os om, hvad teater i virkeligheden er for noget, eller burde være. Nemlig præcis den blanding af talent og leg og benhårdt arbejde, som de demonstrerede. Det bliver man opstemt over at kigge på.

Gunnar Geertsen skrev Bølle Bob sangene i 1979 til det kor han havde i Hornum. Han skrev sangene lidt i frustration over den mangel på sange der var til rådighed for teenagere på den tid. Han fortæller at han slet ikke havde drømt om at disse sange stadig var aktuelle og blive sunget og fremført her over 30 år senere. Den første teaterudgave af Bølle Bob blev opført på Gjellerupscenen i Århus i 1993 og er spillet utallige gange siden, nu også med succes i Thorning.

Næste års forestilling på Thorningegnens Friluftsscene er ikke helt på plads endnu, men vil blive meddelt pressen og fremgå af Friluftsspillets hjemmeside www.thorning.com så snart aftalen er på plads. Spilleperioden i 2013 er d. 1. -9. juni.