Thorning Friluftsspil Naestformand Cille Sommer50 interesserede mødte op til Thorning Friluftspils infomøde om næste års forestilling Ronja Røverdatter. Efter kasserer Katrine Oddershedes velkomst blev der sunget en sang.

Næstformand Cille Sommer fortalte herefter lidt om foreningen, der har 30-års jubilæum i 2019. I friluftsspillet værnes om sammenhold med plads til forskellighed for alle 160 frivillige, der enten er på scenen eller som hjælper på de mange praktiske funktioner. Foreningen bryster sig af og værner om at være Danmarks Hyggeligste Friluftsspil. For at forstærke fællesskabsfølelsen og den muntre stemning holdes der midtvejsfest, premieregrill, afslutningsfest samt videoaften med årets skuespil.

Instruktør Christina de Laurent fortalte om den fantastiske fortælling med Ronja, Birk og to røverbander bundet sammen af Sebastians sjove og spændende sange. Der bliver mange aktører på scenen med en hob grådværge, heksefugle og små rumpenisser med en rumpenissemor. Hun håber derfor, at rigtig mange vil melde sig til audition – også børn fra 6 – 12 år. Med hensyn til børnene oplyste hun, at til deres audition den 18. november 2018 vil hun blot observere dem, mens der leges og synges. Når der fremover øves på forestillingen, må forældrene gerne være med den første gang; men ellers må de pænt vente udenfor og måske hjælpe med nogle små praktiske opgaver.

Den nye koreograf Sofie Birk Kramer fortalte, at hun har danset i 10 år lige fra jazzballet til hiphop.

2018 10 31 Thorning Friluftsspil Ronja InfomødeTil audition viser hun nogle få trin og det er helt i orden , hvis man ikke lige kan følge helt med. Det gælder mere om at se den enkeltes stil og danseevner. Ingen skal dog være i tvivl om, at hun har ambitioner på aktørernes vegne. Sofie opfordrede til, at man 1 gang om dagen danser lidt derhjemme til fuld musik for at få en lettere bevægelse; f.eks. Turbofluen dans.

Til audition vil deltagerne møde 4 personer: instruktør Christina De Laurent, koreograf Sofie Birk Kramer, kapelmester Flemming Berg og næstformand Cille Sommer. Når audition er slut sætter instruktør og koreograf sig sammen og vurderer om der er nogen, der skal indkaldes til ekstra audition. Straks de har sat holdet får alle besked. Den 7. februar 2019 er der HILSE PÅ AFTEN for både skuespillere og de praktiske folk.

Inden aftenen sluttede med Anemonesangen fra Ronja Røverdatter opfordrede sekretær Maiken Simmelsgaard Clausen til at byde ind på de mange praktiske opgaver, der skal besættes.