fbpx

TRÆMANDS SNITTEKONKURRENCE

I disse tider, hvor planlægning er sat lidt på stand by, er der heldigvis én ting, der er helt sikker: der spilles Emil fra Lønneberg på Friluftsscenen i Thorning fra 5. til 13. juni.

Alle Silkeborg Kommunes 4. og 5. klasser og deres lærere i ”Håndværk og Design” er inviteret til at deltage i en SNITTEKONKURRENCE om at lave deres versioner af de legendariske træmænd.  Vi kender nok alle historien om Emil, der efter hver en skarnsstreg bliver sat på værkstedet og fordriver tiden med at snitte træmænd.

Et kvalificeret dommerpanel udvælger den klasse, der har fremstillet de sjoveste, fineste, mest fantasifulde eller mest finurlige træmænd. Vinderklassen belønnes med en billet til forestillingen samt en stor is i pausen. Foreløbig har 4 skoler vist deres interesse. Bestyrelsen håber, at der kommer flere til, så der bliver skabt den rette ”Emilstemning”. Der kan være visse praktiske forhindringer i disse Coronatider; men måske også en kærkommen mulighed for at flytte undervisningen og dermed ”snitteriet” udendørs. Alle indsendte træmænd vil kunne ses, da de bliver brugt i og omkring scenen.

Scenegulvet er lagt – klar både til at skuespillerne øver sig på alle finesserne, og til at scenebyggerne går i gang med hammer og sav for at skabe det idylliske smålandske bondemiljø. Musikhuset er også stillet op – klar til at det veloplagte 4 mands live orkester giver den fuld gas til alle de dejlige og kendte Emil sange. Alt sammen et resultat af en flok friske, stærke og Corona-testede frivilliges anstrengelser på en kold anden påskedag.

De frivillige er Michael N Madsen, Jesper Møller, Lars Hansen, Stefan Mäkinen, Malthe Broe, Ulrik Schak, Jette Bach, Bent Simmelsgaard Pedersen, Norbert Charles Lange, Henning Rosenkjær, Tommy Nielsen og Christian Funch. Foto: Hanne Veldt Christensen.

Der bliver musical i børnehøjde med sus og ballade, når Emil drøner over scenen tæt fulgt af sin højtråbende far Anton: ”EEEEEEEMIL….”.

Thorning Friluftsspil

Thorning Friluftsspil er kendetegnende på flere punkter. Et godt socialt samvær vægtes højt, samtidigt med den målrettede indsats for at lave en kvalitetsforestilling.